Българската държавност приключи, тя фалира и правителството трябва да подаде незабавно

...
Българската държавност приключи, тя фалира и правителството трябва да подаде незабавно
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Правителството вече е заплаха за националната сигурност

Българската държавност завърши, тя банкрутира и правителството би трябвало да подаде неотложно оставка, разгласи на конференция във Варна водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

По думите му парламентарният избор в действителност ще бъде по-скоро референдум, тъй като българите ще би трябвало да изберат сред опцията да живеят в суверенна страна и това, което е сега. " Настоящото държавно управление потвърди своята несамостоятелност, решенията му не са негови, а са подбудени директно от посолството на Съединени американски щати у нас ", счита Костадинов. Според него настоящето систематизиране на политическите сили в Народното събрание не отразява по никакъв метод настроенията на българското общество, а кабинетът към този момент е опасност за националната сигурност.

„ Възраждане “ неведнъж предизвести, че неразумното държание на България по отношение на спора в Украйна ще докара до тежки последствия за бизнеса, стопанската система, за всеки жител ", добави Костадинов. По думите му прекъсването на газа е доказателство за това, само че не е ясно кой ще понесе политическата отговорност.

Позицията му бе подкрепена и от зам.-председателя на Народното събрание Цончо Ганев, съгласно когото политиката на ръководещата коалиция не е да пази националните ползи. Освен прекъсването на доставките на газ, Ганев разяснява, че атомната електроцентрала е съветско произвеждане и всички планови поправки зависят от доставките на нужните елементи. Същото е годно и за топлоцентралите, уточни Ганев. Според него, в случай че и доставките на аварийни елементи бъдат прекратени, в България ще се стигне до режим на тока.

Ганев добави още, че има подозрения по кое време ще е подготвен интерконекторът с Гърция, посредством който страната ни ще може да разчита на доставяне с газ. Той сложи и въпрос, ако САЩ в действителност стартират да доставят полутечен газ у нас, каква ще е цената на продукта, която ще е заставен да заплаща бизнесът.

На конференцията Костадинов повдигна и проблем с българска гражданка, която е в болница в Париж. По думите му по време на лекуването си там жената е родила, само че детето ѝ е било отнето от френските управляващи, без претекстовете за това да са ясни. Според водача на „ Възраждане “ българското посолство във Франция не е реагирало на случая по никакъв метод и по тази причина съпартийците му са потърсили подпомагане от външното ни министерство. " Министър Генчовска реагира незабавно, само че днес момченцето е отнето от майка му ", добави Костадинов.

Той посочи, че дружно със съпартийците си ще упорства българският външен министър да извика френския дипломат у нас, който да каже какво става и да спомага за освобождението на детето.     Източник: БТА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР